maandag 20 februari 2012

Terug naar de essentie

Ferran Adria had na een paar jaar ook door dat dat moleculair gedoe in zijn keuken van El Bulli misschien geweldig overroepen was. (Wie eet er nu voor zijn plezier een stikstofparel van kaviaar? Geef toe, dat klinkt eerder als een soort chemisch geheim wapen dan iets wat ik op mijn bord verwacht als ik gezellig ga eten.)
En kijk, prompt werd het Deense restaurant Noma uitgeroepen tot het allerbeste restaurant ter wereld. Noma gaat terug naar de pure zuivere ingrediënten en smaken. Dat spreekt veel mensen aan, gezien dat klein Deens restaurantje maanden van tevoren vol geboekt zit en zelfs een wachtlijst heeft.

Nu zijn we niet van plan om van Sewing is Fun een kookclubke te maken, maar we gaan wel de Noma-toer op! En dat wil zeggen: terug naar de essentie, naar het pure idee achter het clubke.

Sewing is fun is begonnen met een troep dames die zichzelf hadden leren naaien, en die het wel een gezellige boel vonden om samen te kwebbelen en ietske te drinken terwijl ze aan hun eigen projectjes werkten.
Dat is opnieuw de bedoeling: een groep dames, die hun naaispullen verzamelen en die dan met waar ze dan ook mee bezig zijn, naar het groepje komen om te kwebbelen en te drinken (dat is ook een essentie ;)), elkaar te steunen in de naaiprojecten en een gezellige avond te hebben

Het georganiseer en zoektocht naar patronen en ideeën, het is iets teveel aan het worden. We hebben het zo druk met de rest van ons leven georganiseerd te krijgen en te houden, dat het eerder een opdracht aan het worden is om de bijeenkomsten te plannen, dan een toffe hobby. En dat willen we zeker vermijden!
We gaan wel nog een paar bijeenkomsten wijden aan het werken met tricot, maar voor de rest gaan we dus doen wat we vroeger deden, elk aan ons eigen ding werken.

Kom gerust mee naaien met ons, maar wij gaan dus geen gezamelijke projecten meer opstarten of patronen zoeken en meebrengen.
Vanavond zullen er wel nog een paar zijn die ik zal meebrengen. (waar dan patronen vinden? Bij koekepeertje, vermiljoen en op etsy vind je er een heleboel! Ook in knippie en ottobre halen wij veel inspiratie. In vele bibliotheken uit te lenen, in bijna elke boekenwinkel te koop of in jouw bus via abbonnement te krijgen!)

We hopen dat iedereen begrip heeft voor onze situatie, en hopen ook da we jullie op de resterende dagen nog gaan kunnen begroeten!

vorige keer





Onze super-de-luxe-overlock-masjiene, ons in bruikleen gegeven door de lieve mijnheer Mertens! Een Bernina 800 DL

1e afgewerkte stuk met de overlock